IFOTECH  Clean Kft.
Ifotech Homokszórás

fémtisztítás

Fémtisztítás homokszórással

Festett, vagy korrodált fém felületek szennyeződéseinek eltávolítása különböző tisztasági fokozatokban. Felülettisztítás-gyártási műveletek előtti revétlenítés, rozsdátlanítás, öntés utáni öntvénytisztítás, sorjázás. Kovácsolás, sajtolás, hengerlés utáni felülettisztítás, felületek érdesítése, érdesítő szemcseszórás.

Felület előkészítés szemcseszórással

A bevonatokkal ellátott felületekkel szemben egyre nagyobb igényeket támasztanak a megrendelők. A mai bevonatok tulajdonságai lehetővé teszik a kívánt igények teljesítését, ha a bevonó anyagokat megfélően elkészített felületre viszik fel. A forgalomban levő korróziógátló alapozófestékek 90 %-a csak Sa 3 vagy esetleg Sa 21/2 tisztasági fokozatú felületre hordható fel, ami azt jelenti, hogy a szemcsesugaras eljárások valamelyikének alkalmazása szükséges.

A szemcseszórás

A megmunkálandó felületre közvetítőközeg (levegő, víz) segítségével vagy röpítő erő felhasználásával, a felület megváltoztatása végett szemcséket repítünk. A megmunkálás célja oxid- és szennyeződésmentes, különböző érdességű felületek előállítása. A szemcseszórt felület fémtiszta. Az optimálisan érdes felület nyújtja festés céljára a legjobb alapot, így lesz a festék tapadása a legmegfelelőbb. A tisztított érdes felület azonban újbóli rozsdásodásra hajlamos. Az érdes felület kapillárisként működik, és a vízpára a levegő 100 %-ánál kisebb relatív nedvességtartalom esetén is kondenzál.

A szemcseszórás alkalmazási területe

A szemcseszóró eljárások a következő főbb csoportokra oszthatók:

Oxidmentesítő szemcseszórás

Rozsdátlanítás: fémszerkezetekre, pl. hidak, vasszerkezeti épületek, tartályok, csövek stb. felület előkészítésére rozsdaeltávolítás a védőbevonat felvitele előtt.

Revétlenítés: megmunkálással előállított félkész gyártmányokon (mint pl. lemez, szalag, huzal, cső),továbbá kovácsolt vagy hőkezelt alkatrészeken keletkezett réve eltávolítása.

Tisztítás: öntvénytisztítás, öntvények megtisztítása a formahomoktól és révétől, hegesztési és forrasztási helyek előkészítése, tisztítása, a varratok tisztítása, régi festék és egyéb bevonatok eltávolítása.

Felületnemesítő szemcseszórás

Érdesítés: különféle fémes vagy nem fémes bevonatok
(szórt fém, gumi stb.) tapadószilárdságának növelésére.

Finomszemcse-szórás: előzetesen finomra megmunkált felületek alkalmazás közbeni feldurvulásának megszüntetésére.

Simítószemcse-szórás: forgácsolással megmunkált felületek irányított érdességének; karcosságának megszüntetésére.

Mattítás: díszítő igények kielégítésére, továbbá optikai készülékek alkatrészein a fényvisszaverődés megszüntetésére.


Fémtisztítás homokszórással
RÓLUNK TECHNOLÓGIA FÉMTISZTÍTÁS HOMLOKZATTISZTÍTÁS PINCEFELÚJÍTÁS HIDROFOBIZÁLÁS VETERÁN KÉPEK
IFOTECH CLEAN KFT. ©minden jog fenntartva
cím: H-2832 Héreg, Iskola u. 043/7, posta: 2831 Tarján, Pf.:21
Tel: +36 34/373-233 Fax: +36 34/572-035 Mobil: +36 30/93 97 635
e-mail: ifotech@ifotech.hu, internet:www.ifotech.hu
Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre:
e-mail: ifotech@ifotech.hu